22. maj 2023 14:18

Kreator Igor Todorović predstavio svoju kolekciju "Bella"

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Atelje kreatora Igora Todorovića predstavio je kolekciju "Bella" na platou ispred hotela Kraun plaza (Crown Plaza) u Beogradu, saopštili su danas organizatori.

Todorovićeva kolekcija inspirisana belom bojom održana je u nedelju, a inspiracija je bila "hrabra životna priča Svetlane Slapak koja pati od problema sa albinizmom i slabovidošću od 98 posto".

"Njena istrajnost da uči, radi na sebi, samostalno koračajući kroz život u civilizaciji vizulenog, ponukala nas je da preskočimo barijere pojavnog i osvojimo suštinske ciljeve univerzalinih vrednosti", kaže se u saopštenju.

Ističe se da su privilegovani što je Slapak prihvatila da bude zaštitno lice događaja, i da žele poslati "univerzalnu poruku da je najveća vrednost biti čovek, pokazati ljubav, poštovanje, pristojnost i svest da smo svi vredni podjednako i da svima pripada lepota".

Kako je navedeno, modeli na reviji su bili izradjeni "u najplemenitijim tkaninama I prestavljaju istraživanje forme I konstrukcije ali i dodatnih tonova uticaja bele, koje uokviruje osnovna koloritna estetike cele kolekcije".