2. avgust 2023 12:45

Tamara Vučić posetila izložbu "Priroda i jezik" u Prirodnjačkom muzeju

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STR

BEOGRAD - Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić posetila je danas izložbu "Priroda i jezik" u Galeriji Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom kulture Majom Gojković i direktorom Muzeja Slavkom Spasićem.

Gospođa Vučić je imala priliku i da se uveri u bogat sadržaj depoa Prirodnjačkog muzeja na Vračaru, sa preko dva miliona vrednih primeraka u biološkim i geološkim zbirkama u rasponu od 4,5 milijardi godina starosti.

Service Photo Gallery

"Poseban utisak na mene je ostavila bogata botanička zbirka, kao i lične stvari našeg lekara, botaničara i akademika Josifa Pančića", izjavila je Tamara Vučić.

Multidisciplinarna izložba "Priroda i jezik" autorke Dragane Vučićević objedinjuje naizgled različita polja prirodnih i društvenih nauka u cilju edukacije publike, razvijanja ekološke svesti i spoznaje značaja očuvanja prirode i planete.

Na nesvakidašnji i zanimljiv način sublimira bioligiju, geologiju, anatomiju, fiziku, akustiku, te stručnu terminologiju, leksiku i prirodu jezika, književnost, pismo, simbole i muziku.

Na izložbi "Priroda i jezik" u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Malom Kalemegdanu prvi put su prikazani atraktivni eksponati kao što su ženka lava, ženka medveda, arktički vuk, beli paun, pojedine ptice (lastavica, čavka), kao i brojne insekatske vrste. Izložba je otvorena do novembra 2023. godine.