13. septembar 2023 15:53

Manifestacija "Manakovo kulturno leto" od večeras se nastavlja u KC Čukarica

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD - Manifestacija "Manakovo kulturno leto" nakon završetka prvog dela programa u ustanovi kulture Manakova kuća, kao ogranak Etnografskog muzeja u Beogradu, od večeras se nastavlja u Kulturnom centru Čukarica.

Program "Manak u gostima" ponudiće publici večeras od 20 sati koncert britanske klasične muzike u izvođenju Marijane Radosavljević (sopran), Marije Rašić (lauta i gitara) i Magdalene Matić (violočelo).

Ovaj koncert nosi naziv "Britanska klasična promenada" i predstavlja specifičan vremeplov kroz britansku klasiku od srednjeg veka do kompozitora Bendžamina Britna.

Sutra veče na Banovom brdu nastupiće čuveni glumac i pop pevač Frano Lasić i prirediti još jedno prepoznatljivo romantično veče.

Koncert naziva "Zagrljeni" biće retrospektiva pesama od Lasića koje su ga proslavile, gde se ubraja i ta istoimena numera.

Petak, 15. septembra rezervisan je za hor "Makedonium", koji će izvoditi najlepše etno makedonske pesme.

Za najmladju publiku rezervisan je termin u subotu, 16. septembra u 12 sati kada će biti izvedena predstava "Petar Pan" trupe "Mašino pozorište".

Na edukativan način, glumci iz ove predstave će deci prikazati čuvenu bajkovitu priču o ljubavi, prijateljstvu, porodici, odrastanju, o dečaku koji uporno odbija da odraste i njegovim avanturama i borbi protiv zlog Kapetana Kuke.

U samoj završnici "Savamalskih gostovanja na Čukarici", u nedelju 17. septembra, pozorišna trupa "Prostor" izvešće predstavu "Čehov po želji", u režiji Draginje Mileusnića.

Tri jednočinke su zastupljene u ovom omnibusu: "Jubilej", "O štetnosti duvana" i "Prosidba".

Ruski dramski pisac Anton Pavlovič Čehov pruža beskrajne mogućnosti glumcima za maštu i razigravanje svojih likova.

Ovi junaci ruskog klasika su komični čak i u trenucima kada prolaze kroz svoje lične tragedije. U predstavi igraju: Nena Urošević, Teodora Mandić, Mikica Stojanović, Kika Đorđević, Nenad Petrović, Iva Kosovac, Pedja Jovanović i Tatjana Petrović Dragutinović.