21. novembar 2023 13:58

Srpsko filantropsko gala veče prikupilo 100.000 dolara u Njujorku

Izvor: TANJUG

Foto: Weston Kloefkorn

BEOGRAD - Četvrto Srpsko filantropsko gala veče održano u Njujorku prikupilo je preko 100.000 dolara, saopštili su danas organizatori

Gala veče održano u organizaciji Srpskog filantropskog udruženja 17. novembra u njujorškom restoranu "Ćiprijani" I okupilo je 470 gostiju iz raznih delova Sjedinjenih Država i sveta, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, novac ide podjednako za projekat "Feel to Heal" Fondacije Novak Djoković, čiji je cilj osnaživanje emocionalne inteligencije dece, opremajući ih veštinama neophodnim za uspešan život, kao i za projekat palijativnog zbrinjavanja dece obolele od neizlečivih bolesti, koji uključuje pružanje medicinske i psihološke nege i pomoć njihovim porodicama.

Na gala večeri je nagradu Srpskog filantropskog udruženja dobila dobrotvorna organizacija “Srbi za Srbe” za svoj rad na umanjivanju siromaštva, pošto je za 18 godina pomogla više od 3.200 porodica i prikupila više od 13 miliona dolara donacija, kaže se u saopštenju.

Voditelji svečanosti su bili glumica Jelena Gavrilović i Đorđe Petković, član Upravnog odbora Srpskog filantropskog društva, a specijalna gošća je bila pevačica Marija Šerifović, koja je "impresionirana događajem" i oseća se ponosno što je nastupom doprinela humanitarnom povodu okupljanja.