26. decembar 2023 21:05

Otvorena izložba "Kaleidoskop" studenata FLU

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ blurAZ, ilustracija

BEOGRAD - Kolektivna izložba grafika studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu pod nazivom "Kaleidoskop" otvorena je večeras u Beogradu.

Izložba je otvorena u galeriji knjižare "Geca Kon" izdavačke kuće "Službeni glasnik", a na svečanosti otvaranja izložbe govorili su dekan Fakulteta likovnih umetnosti Radoš Antonijević, redovni profesor FLU Adam Pantić i savetnik direktora za izdavaštvo "Službeni glasnik" Petar Arbutina.

"Izložba dokazuje koliko je program na našem fakultetu blizak jeziku savremene umetnosti. Tako su naši studenti odmah na prvoj godini studija tretirani kao umetnici. Kako su tako vrednovani od početka, dolazi se do rezultata večeras koji je za svako poštovanje", rekao je Antonijević.

Petar Arbutina je podsetio da je knjižara alhemijsko središte srpske i jugoslovenske umetnosti.

"Večerašnja izložba mladih umetnika je susret koji nije nimalo slučajan, jer kultura i jeste komunikacija, tako da ovakvi susreti i treba da postoje, oni su potrebni i poželjni", rekao je Arbutina.

Kuća "Službeni glasnik" je podržala Grafički odsek FLU, jer je u skladu sa misijom koja u prvi plan ističe kulturno obrazovni aspekt izdavačke delatnosti. Na izložbi su predstavljeni radovi studenata svih nivoa studija, od osnovnih, preko master do doktorskih.