27. decembar 2023 14:14

Humanitarna akcija "Bazar koji nema pazar" otvorena u Muzeju nauke i tehnike

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD - Poseban događaj "Bazar koji nema pazar", jednodnevna humanitarna akcija otvorena je danas u Muzeju nauke i tehnike.

"Bazar koji nema pazar" donosi potpuno besplatne sadržaje, od ulaza u muzej i stručnih vođenja kroz stalnu postavku, preko edukativnih, naučnih i zabavnih aktivnosti do predavanja i interaktivnih radionica.

"Za posetioce smo pripremili radionice namenjene svim uzrastima. Danas do 19 časova biće u prilici da učestvuju u izradi novogodišnjih čestitiki i ukrasa, pravljenju čaja uz pomoć naših saradnika sa Instituta "Dr Josif Pančić", „naučnog“ sapuna, odnosno radionici saponifikacije i oslikavanju keramike. Uz pomoć i nadzor stručnih demonstratora našeg partnera Molekul centra, biće izveden niz eksperimenata i demonstracija iz sveta nauke, kao i aktivnosti kroz koje će se učesnici diviti čudima elektriciteta, otkrivati njegove skrivene osobine i upuštati se u električne eksperimente, izjavio je Ivan Stanić, viši kustos Muzeja nauke i tehnike i dodao da radionica "Ruka u testu" unapređuje naučno opismenjavanje sve dece uzrasta od 4 do 11 godina, ne samo talenata.

"Učesnici radionica u okviru Bazara kroz različite eksperimente će imati priliku da se upoznaju i sa osobinama vazduha. Iako je sve besplatno ovaj dođaja ima posebnu misiju. Naime, posetioci su pozivani da, shodno svojim mogućnostima, ostave dobrovoljni prilog u posebno označenim kutijama raspoređenim po muzeju, a prikupljena sredstva direktno će biti usmerena ka ostvarivanju plemenite misije i uplaćena humanitarnoj fondaciji "Budi human". Pozivamo građane da nam se pridruže danas do 19 časova na Bazaru i podrže nas u plemenitoj misiji" izjavio je Stanić.