15. maj 2023 13:37

Počelo snimanje dokumentarne serije o prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću

Izvor: TANJUG

Foto: Kancelarija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra

BEOGRAD - Snimanje dokumentarne serije pod radnim naslovom "Kruna, država i narod", a koji se bavi životnom pričom prestolonaslednika Aleksandra, počelo je krajem marta, saopšteno je danas iz kabineta porodice Karađorđević.

Prvi kadrovi ovog dokumentarnog TV serijala snimljeni su u Londonu u hotelu "Kleridžiz", koja je veoma važna i simbolilčna lokacija za ovaj projekat, u apartmanu 212 u kom je Prestolonaslednik rođen 1945. godine.

Kako je navedeno iz produkcije, u narednom periodu snimanje će se nastaviti na raznim lokacijama u Srbiji, ali i u drugim zemljama, uz učešće mnogih poznatih ličnosti.

"Srećan sam što je snimanje počelo na mestu odakle je moj put krenuo i radujem se daljem učešću u ovom projektu i priči o nekim trenucima iz mog života, za koje sam siguran da će biti zanimljivi široj javnosti. Takođe, drago mi je što će još mnogo ljudi učestvovati i pridružiti mi se u pričanju moje životne priče", istakao je Aleksandar Karađorđević.

Dokumentarnu seriju samostalno producira Lazar Vuković i njegova kuća "Wolf Entertainment", poznat po jednom od njegovih prethodnih dokumentaraca "Bojsi u Beogradu", posvećen iznenada preminulom glumcu Džonu Čalisu, koji je postao popularan upravo ulogom Bojsija u serijama "Mućke".