13. avgust 2023 17:00

Alen Šimić: Serija "Princ iz Eleja" je bizar-kom

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

SARAJEVO - Jedna od kreatora "Princa iz Eleja" Elma Tataragić izjavila je danas da je, nakon premijere početna dva nastavka na Sarajevo film festivalu, uverena da će bosanskohercegovačka serija dobro rezonirati sa publikom, i da se već priprema druga sezona.

Tataragić je rekla na festivalskom predstavljanju "Princa iz Eleja" rekla da se radi o sitkomu (situacionoj komediji) u kojoj Alen Muratović igra muzičara Mikija, koji se vraća iz Los Anđelesa sa lepom Amerikankom Kejt i idejom da je kod kuće i dalje slavan.

Pošto ga se ipak niko ne seća, Miki kupuje lokalnu stanicu koja i dalje vrti njegove spotove, i postaje direktor maloj ekipi televizijskih (ne)radnika.

"Svima je nama ovo prvi put da se bavimo komedijom. Bilo nas je strah kako će uspeti, jer komedija je klizak teren, gde nešto ili funkcioniše ili ne", priznala je Tataragić, koja je kreirala seriju uz Amru Bakšić Čamo, Dušana Vranića i Enesa Zlatara.

Intext service Video

Reditelj Alen Šimić je "Princa iz Eleja" opisao kao "bizar kom", dodavši da je pročitavši scenario i videvši podelu uloga "umro od smeha i video prostor za igru".

Pored Muratovića u sedam nastavaka serije igraju Nadin Mičić, Mediha Musliović, Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo, Mario Drmać, Emir Zumbul Kapetanović, Slaven Vidak i Sabit Sejdinović.

Muratović je rekao da je sa serijom ekipa "ušli u neki eksperiment", sa željom da budu "drugačiji, ali ne po svaku cenu", i da "Princ iz Eleja" ide i "od trilera do psihofarse".

"Hteli smo da se izvodjimo na neki način. Mislim da smo dobili seriju koja je apsolutno drugačija, estetikom svojstvenu celom tim u i reditelju Alenu", istakao je Muratović.

Prema njegovim rečima, "za Mikija ima toliko materijala na regionalnoj estradnoj sceni".

"Kad dobiješ tu vrstu uloge, pitaš se ko bi mogao biti iz muzičkog sveta, plejada je tu likova. Miki pokušava da vrati nikad stečenu slavu. On je neuništivog entuzijazma. On voli, ali njega manje vole", naveo je Muratović.