11. april 2024 12:14

Bili Vajlder u fokusu pratećeg programa Austrijskog filmskog festivala

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bili Vajlder u fokusu pratećeg programa Austrijskog filmskog festivala

Foto: Shutterstock.com/Baloncici, ilustracija

BEOGRAD - Prezentacija knjige eseja "O bulevarima, apartmanima i Biliju Vajlderu" u okviru Austrijskog filmskog festivala održaće se 24.aprila u 19h u Dvorani KCB, saopštili su organizatori.

U 20 časova istog dana, na programu je projekcija restauriranog filma "Seme zla" oskarovca Bilija Vajldera iz 1934. godine.

Na prezentaciji će govoriti urednik edicije Aleksandar S. Janković, selektor festivala Saša Radojević, i autori eseja Vesna Perić, Iva Leković, Milutin Petrović i Biljana Maksić.

Program za filmske profesionalce i stvaraoce “Imagine Green Filming” i panel diskusija "Challenges and Practices - Green Transformation in the Film Industry” posvećen istraživanju teme zelene transformacije filmske industrije, oblasti sa najvećim negativnim uticajem na životnu sredinu u kontekstu kulture i kreativnih sektora biće održan 25. i 26. aprila.

Na Fakultetu dramskih umetnosti, dan nakon završetka zvaničnog festivalskog programa, 29. aprila specijalni gost biće Vudu Jurgens, zvezda austropopa i glavni glumac u filmu “Rickerl” koji će zatvoriti ovogodišnje izdanje Austrijskog filmskog festivala.