7. maj 2024 23:57

Premijerno prikazan biografski film o Ejmi Vajnhaus u bioskopu u Beogradu

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Biografski dramski film “Back to black'' sa Marisom Abelom u glavnoj ulozi, zasnovan na turbulentnom životu britanske kantautorke Ejmi Vajnhaus, večeras je imao srpsku premijeru pred brojnim ljubiteljima Ejmi Vajnhaus u bioskopu Sinepleks BIG u Beogradu.

Nakon koncerta dobrodošlice uz „Ejmis Hausbend“ (Amy’s houseband) publika je uživala u dvočasovnoj projekciji autentične životne priče Ejmi Vajnhaus od samog početka njene karijere do zapaženog studijskog albuma „Back to black“ za koji je dobila pet Gremi nagrada, a koji nosi i naslovno ime ovog filma.

Intext service Video

Kroz distribuciju Taramaunt filma posetioci su imali priliku da vide kako je Ejmi, od potpuno nepoznate džez pevačice postala jedna od najznačajnijih umetnica na muzičkoj sceni.

U drami koju je režirala Sem Tejlor-Džonson (Sam Taylor-Johnson) i koju je napisao Met Grinhalg (Matt Greenhalgh) gledaoci su premijerno „čuli priču ispričanu iz perspektive Vajnhausove, nadahnutu njenim duboko ličnim tekstovima, što im je omogućilo intiman uvid u njen život iz njenog ugla“.

Ejmi je svoju muziku "htela da živi i da slušaocima omogući da čuju njen glas i da zaborave na sve muke na pet minuta".

Kroz interpretaciju Abele približen je „izuzetan portret žene koja stoji iza jednog fenomena i burne veze koja je centar jednog od najlegendarnijih muzičkih albuma svih vremena“.

Gledaocima i ljubiteljima ove umetnice je približena priča o njenoj porodici, ljubavi prema muzici i prema Blejku, ali i o brojnim razočarenjima koje je doživela tokom karijere, o zavisnosti koja ju je odvela „stepenicama smrti“.

Pored Abele, u ovom ostvarenju iz 2024. godine glume i Džek O’Konel, Edi Marsan i Lesli Manvila, premijerno je prikazan u britanskim bioskopima 12. aprila, a od 9. maja biće na redovnom repertoaru svih bioskopa u Srbiji.