8. jul 2024 11:52

Francuski film "Supstanca" osvojio Zlatnu macolu na festivalu horor filma u Doljevcu

Izvor: TANJUG

Foto: Foto: Zoran Ćirić

DOLJEVAC - Festival umetničkog horor filma "Sloter" (Slaughter) završen je u Doljevcu dodelom nagrade "Zlatna macola“ francuskom filmu "Supstanca", saopštili su danas organizatori.

Žiri je odlučio da ostvarenje rediteljke Korali Farget, sa Demi Mur, Denisom Kvejdom i Margaret Kvejli nagradi "za hrabrost pristupa, originalnost u reimaginaciji velikih klasika telesnog horora, i zbog uspelog i smelog rušenja barijera između takozvanog festivalskog i žanrovskog filma", saopštio je festival.

Kako je navedeno, članovi žirija bili su Luka Bursać, Arpad Slančik i Romen Rol, a nagrada za najbolji kratkometražni film pripala je "Mijazmi".

Na završetku "Slotera" posetioci su u nedelju mogli da pogledaju italijanski film "Bunar", a organizatori su naveli da je "tokom tri dana festivala, kroz prostor nekadašnje doljevačke klanice, prošlo nekoliko hiljada posetilaca".

Treći "Sloter" festival je održan pod pokroviteljstvom Opštine Doljevac, Ministarstava kulture i Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, a najavljeno je da će sledeće izdanje biti održano u julu 2025. godine.