20. oktobar 2023 11:50

Novi naslovi na štandu Fondacije "Braća Karić" na predstojećem Sajmu knjiga

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Nadiia Gerbish, ilustarcija

BEOGRAD - Na ovogodišnjiem Sajmu knjiga, koji u kalendarima kulturnih događaja jugoistočne Evrope zauzima centralno mesto, Fondacija "Braća Karić" učestvuje sa svojim novim naslovima, na radost poštovalaca književnosti, saopštili su iz Fondacije "Braća Karić".

Potreba da se od zaborava sačuvaju sva dobra materijalne i posebno duhovne kulture srpskog naroda čine ključni motiv kojim se rukovode svi u Fondaciji "Braća Karić" a pregalačko rodoljublje porodice Karić zalog za budućnost mladim naraštajima i naslednicima.

Štand Fondacije "Braća Karić" je u Hali 2 Beogradskog sajma

Više od 30 godina Fondacija "Braća Karić", kroz misiju negovanja i očuvanja nacionalne baštine, posvećena je ideji promocije i aktuelizacije domaćih korena i običaja i materijalne i duhovne kulture srpskog (na)roda.

Uverenje da su održanje pisma, jezika, istorije i kulturnog nasleđa najsigurnija i najvrednija promocija jednog naroda predstavljaju temelj podviga Fondacije.

"Dokle god su živi maternji jezik, motivi narodne istorije, umetnost i tradicija predaka i savremenika jednog naroda, vitalan je i njegov nacionalni identitet. Višedecenijski angažman Fondacije "Braća Karić" u izdavaštvu svedoči o plemenitoj nameri čuvara tradicije i kulture a bogata i raznolika kolekcija izdavačkih poduhvata jesu egzaktna potvrda da su odgovornost prema društvu i državi ukorenjeni u viziji porodice Karić" piše u saopštenju Fondacije Braća Karić