16. jul 2024 11:35

Odabrano 12 finalista Nagrade Milan Mladenović

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odabrano 12 finalista Nagrade Milan Mladenović

Foto: Zoran Trbović/Nikola Puzigaća

BEOGRAD - Zadužbina Milana Mladenovića danas je saopštila da je izabrano 12 finalista nagrade "Milan Mladenović", koja će biti dodeljena 21. septembra, na rođendan muzičara Milana Mladenovića (1958-1994).

Od 318 prijava pristiglih na konkurs, žiri je odlučio da u finale idu Moira i pesma "Aroma(N)Tična", "Cia Bella" Dimitrija Dimitrijevića, Leni (Lennie) sa "Desnom stranom knjige", Fikšnov (Fiction) "Dopir", "Ispred očiju" Sicpinkera (Sitzpinker) i Lufthansina pesma "Kula Nemeček".

Finalisti su i Mirila Škofja Loka Vis sa "Nikad Niko", Em end DŽoni (Emme & Jimmy) sa "Pod Senkom Oblaka", Tamara Majlo (Mylo) i "Posle Jednog Proleća", Astrid end d skandals (& The Scandals) i "Seme" i Kale sa "Sinhrom", a sve pesme će biti objavljene na promotivnoj CD kompilaciji.

Stručni žiri u kome su Anja Rupel iz Slovenije, Dubravko Jagatić i Maks Juričić iz Hrvatske, kao i Nikola Vranjković i Svetlana Đolović iz Srbije prepoznao je ove pesame jer "su se izdvojile kvalitetom i muzike i teksta".

Kako je navedeno, pored novčane nagrade od 3.000 evra, za dobitnika nagrade biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro dizajn studijom.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade bio je sa pesmom "Dok čekamo pad" bend Ljubičice, koji će u Makarskoj, u rodnom gradu Mladenovićeve majke Danice, predstaviti odluku žirija i proglasiti pobednika za ovu godinu.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Milan Mladenović" bili su Dina Jašari sa pesmom "Doma", Ana end d Čejndžiz (& The Changes) sa "T, Dram i "Daj mi sve", kao i Artan Lili sa pesmom ",D.E.P.R.A".

Zahvaljujući saradnji Zadužbine Milana Mladenovića sa Egzitom (Exit) pobednik će nastupiti na novosadskom festivalu 2025. godine, navedeno je u saopštenju.