16. jul 2024 12:18

Letnja škola i festival saksofona biće održani od 1. do 11. avgusta u Herceg Novom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Letnja škola i festival saksofona biće održani od 1. do 11. avgusta u Herceg Novom

Foto: PROMO

HERCEG NOVI - Međunarodna letnja škola i festival saksofona "Summer SAXperience 2024" biće održana od 1. do 11. avgusta u Herceg Novom, saopštio je danas organizator Udruženje saksofonista Srbije.

U okviru festivala, u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi koncertom će 3. avgusta se predstaviti saksofonisti Alesandro Malanjino iz Italije, kao i Milan Savić i pijanistkinja Neda Hofman Sretenović iz Srbije, najavljeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, koncert polaznika Letnje škole saksofona biće održan 10. avgusta u Paviljonu Gradske muzike.

"Letnja škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži priliku da u letnjoj afmosferi uče od eminentnih saksofonista koji dolaze iz različitih delova Evrope i sveta, a otvorena je za učenike, studente i hobiste“, rešeno je u saopštenju.

Organizatori su najavili slobodan ulaz za učenike Muzičke škole i članove orkestra Gradske muzike Herceg Novog za slušanje svih časova u okviru letnje škole koju će držati renomirani profesori iz Italije i Srbije.

Udruženje saksofonista Srbije će donirati jedan saksofon kako bi olakšao muzičke početke školovanja učencima Muzičke škole u Herceg Novom, najavljeno je u saopštenju.

Podršku "Summer Saxperience" dali su Turistička organizacije Herceg Novi, Selmer Saxophones Paris i JLV Ligatures Paris.