11. avgust 2024 21:21

Održan Drugi međunarodni festival duvačkih orkestara u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Saška Drobnjak

NOVI SAD - Drugi međunarodni festival duvačkih orkestara počeo je danas defileom orkestara od Dunavskog parka do Srpskog narodnog pozorišta.

Prema rečima člana Gradskog veća za kulturu Dalibora Rožića, Novi Sad je poznat po brojnim muzičkim festivalima.

"Ovaj festival je mlad i grad ga je podržao kako bi se obogatila kulturna scena našeg Novog Sada. Centar je sada obogaćen sa dobrom muzikom i nadam se da će na zadovoljstvo brojnih Novosađana, priliku da se predstave imati i brojni orkestri", rekao je Rožić.

On je dodao i da je muzika veoma bitno polje koje povezuje ljude, a Festival duvačkih orkestara poveznica zemalja u regionu.

Service Photo Gallery

Organizator Albert Nađ rekao je da u festivalu učestvuje šest orkestara iz zemlje i regiona sa 120 učesnika.

"Orkestri su najpre nastupali pojedinačno, a veče se završava zajedničkim muziciranjem 120 muzičara koji izvode šest kompozicija pod dirigentskom palicom svih dirigenata zajedno", kazao je Nađ.

Na festivalu su učestvovali duvački orkestar iz Sente, duvački orkestar iz Travnika, duvački orkestar iz Zenice, duvački orkestar „Sloboda“ iz Oroslavja i orkestar „23. oktobar“ iz Novog Sada.

Muzičari su izvodili numere iz kultnih filmova, od "Rokija" do domaćih "Otpisanih".

Drugi međunarodni festival duvačkih orkestara organizovali su na platou Srpskog narodnog pozorišta duvački orkestar "23. oktobar" i kompanija Color Media Communications uz institucionalnu podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Intext service Video