4. septembar 2024 15:09

Gradonačelnik Milun Todorović: Jednu od centralnih ulica u Čačku nazvaćemo po Bori Đorđeviću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Milun Todorović: Jednu od centralnih ulica u Čačku nazvaćemo po Bori Đorđeviću

Foto: Tanjug/video

ČAČAK  - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je danas Tanjugu da će jednu od centralnih gradskih ulica nazvati po srpskom rok muzičaru Bori Đorđeviću, koji je danas preminuo u 72. godini.

Pored toga, naveo je da će urediti i "Borino Ćoše", mesto gde je Đorđević kao mlad muzičar svirao, pevao i stvarao muziku.

"Raspisaćemo i konkurs za nagradu svih umetnika iz regiona koji budu želeli da konkurišu za jedan spomenik Bori Đorđeviću u centru Čačka, i nadam se, da će naredne godine ukrasiti naš grad", rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, grad Čačak je izgubio jednog od najvećih, ne samo rok muzičara već i književnika i umetnika koje je taj grad dao.

"Siguran sam da će ime Bore Đorđevića nadživeti sve nas i generacije koje dolaze i posle nas. Čovek koji je rođen ovde, odrastao ovde, osnovao prvi bend, njegova Čačanska gimnazija koju je mnogo voleo, Morava koju je obožavao, Jelica takođe...", rekao je Todorović.

Todorović je istakao da je imao sreću i privilegiju da poslednjih trideset godina bude Đorđevićev prijatelj.

"Nažalost, svedočio sam i tome pre dve godine, na njegovo insistiranje, već nekoliko godina unazad da odabere svoje grobno mesto za svoje zemne ostatke. To je bila njegova želja i milion puta mi je ponovio da sve što je naučio u životu, naučio je u Čačku", objasnio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, Đorđević je bio srećan kada je dobio titulu "Počasnog građanina Čačka" i rekao da je to "kruna njegove karijere".

Građani Čačka oprostili su se od rok muzičara, a jedan od njih istakao je da je Đorđević voleo Čačak i da su u Čačku svi njega voleli.

"Svi smo ga voleli.... Ja ne verujem da u Čačku ima neko poput njega... On je iz doba naše mladosti... Mi smo generacija koja je rasla zajedno. Imao je dobre pesme, i komponovao je i pevao... Ostavio je veliki i dubok trag u našem društvu, ne samo kao pevač, već i kao pisac, pesnik, umetnik i veliki čovek...", rekli su, između ostalog, građani Čačka.