16. septembar 2024 11:47

Maskom objavljuje singl od koga prihod ide za dečake obolele od Dišenove distrofije

Izvor: TANJUG

Foto: Mascom

BEOGRAD - Izdavačka kuća Maskom (Mascom) najavila je danas da će objaviti vinilni singl "55 - Jedrа“, koji je izvelo 55 domaćih muzičara, glumaca i drugih javnih ličnosti, a čiji sav prihod ide za pomoć dečacima obolelim od Dišenove mišićne distrofije.

Maskom je naveo da se singlica može poručiti putem mascom.rs, a biće dostupna i u njihovim Maskomstor (Mascomstore) radnjama u Beogradu, na Terazijama, Ušću, Čumićevom sokačetu i šoping centru Galerija, kao i u svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

"Na jednoj strani singlice nalazi se originalna numera, dok je na drugoj strani remiks, delo ekipe 'Lazar Lazar', miksovan od strane Marka Kona. Tekst 'Jedro' napisala je Snežana Vukomanović, muziku Mirko Vukomanović, aranžman je uradio Kiki Lesendrić, dok je vokalnu produkciju realizovala Aleksandra Kovač", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su među onima koju su se odazvali stvaranju pesme "Jedro" muzičari Srđan Gojković Gile, Zoran Kostić Cane, Konstrakta, Rambo Amadeus, Ana Stanić, Zvonimir Đukić Đule, Marčelo, Inspektor Blaža, Tijana Dapčević, Biljana Krstić, Džordži i mnogi drugi.

Maskom je saopštio da su humanitarnu akciju podržali brojni glumci, pisci, novinari i sportisti.

Humanitarnu inicijativu prikupljanja neophodnih 1,5 miliona dolara pomoći pokrenula je fondacija "Jedro“, koju su osnovale porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite i lečenja obolelih od ove opake bolesti.

Pesma "Jedro“ je nastala na ideju jednog od osnivača fondacije, pevača grupe Eva Braun Gorana Vasovića.