10. decembar 2022 23:15

Miroslav Ilić spektakularnim koncertom obeležio 50 godina karijere

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Pevač narodne muzike Miroslav Ilić održao je večeras u beogradskoj Štark areni prvi od dva koncerta kojima obeležava 50 godina karijere.

Ilić je slavljenički koncert upriličio na svoj 72. rođendan, a simbolično ga je otvorio pesmom "Voleo sam devojku iz grada", sa singla kojim je 1972. godine počeo samostalnu pevačku karijeru.

Intext service Video

Ilić je rekao da ga je ta pesma "uvela u muzičku priču", a potom je zamolio posetioce "da svaki telefon bude jedna zvezda iznad Morave", što je uz pesmu "Moravsko predvečerje" stvorilo upečatljivu sliku u ispunjenoj dvorani.

"Ovih dana sam želeo da napravim spisak ljudi koji su bili deo mog muzičkog života, ali sam shvatio koliko je imena i odustao sam. Jednom rečenicom se zahvaljujem svima koji su bili deo moje muzičke priče", poručio je Ilić.

Impresivni niz hitova i klasika narodne muzike, čuveni "Slavuj iz Mrčajevaca" je počeo sa "Selo moje cela Šumadija" i "Ova noć", podigavši na noge raspevanu Arenu.

U pratnji izuzetno usviranog mnogoljudnog orkestra orili su se glasovi i harmonike u "Jedan dan života", koju je raspoloženi Ilić izveo sa gošćom Dejanom, a zatim uz "Smej se, smej" i "Ti si me čekala" .

Service Photo Gallery

Iliću je na pozornici uručen buket sa 50 cvetova, dar od supruge kao podsetnik na jednu koju mu je poslala na početku karijere 1972. u Domu sindikata.

Potom je izveo "Bili smo drugovi" sa gostom Acom Lukasom, koji je naveo da nakon nekoliko svojih koncerata u Areni ovde prvi put oseća tremu, a potom je izveo sam nekoliko pesama.

U odličnoj glasovnoj formi Ilić nije dopuštao da padne raspoloženje izvevši “Nije život jedna žena”, “Jesen sedamdeset i neke”, “Lažu da vreme leči sve“, “Polomiću čaše od kristala”, ”Luckasta si ti”, “Pozdravi je pozdravi” i brojne druge hitove.

Ilić će 11. decembra izvesti drugi koncert povodom "zlatnog jubileja" u Štark areni.