27. april 2023 13:05

Festival "Nektar OK Fest" održaće se od 14. do 16. jula u Tjentištu

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Melinda Nagy, ilustracija

FOČA - Regionalni muzički festival "Nektar OK Fest" biće održan od 14. do 16. jula u Tjentištu, opštine Foča, gde će koncerte održati značajna imena iz sfere roka i alternative.

U Nacionalnom parku Sutjeska, pored kanjona reke Tare, planina Maglić i Zelengora, kao i prašume Perućice, muzičari će nastupati na tri festivalske bine - Visa Main Stage, Sky Cola OK Stage i Sara OK Summer Stage, uz obavezan program nakon svirki - OK After party.

Prvog dana, 14. jula, na Glavnoj bini će pevati Dr Nele Karajlić sa pratećim bendom "Osiromašeni uranijum", inače već viđen gost na ranijim izdanjima OK Festa.

Nele je poslednjih godina aktuelan sa koncertnim projektom "Rock El Clasico" sa violinistom Stefanom Milenkovićem, dok će sada nastupati solo kao presek hitova iz svojih bivših bendova "Zabranjeno pušenje" i "Emir Kusturica & No Smoking Orćestra".

Isto veče na toj bini će nastupati Mile Kekin, uveliko solo nakon razlaza sa pank rok grupom "Hladno pivo" (često gostuje u Beogradu u tom formatu, na sceni rok kluba Fest), Goran Bare i Majke (u martu su nastupali u Domu omladine Beograda), kao i "Kolja i Grobovlasnici" (muzičar, glumac, scenarista, reditelj Nikola Pejaković Kolja).

Na ostalim binama će prvog dana svirati bendovi "The Beat Fleet - TBF" iz Splita (u maju će gostovati u beogradskom Domu omladine), srpski alternativni sastavi "Repetitor" i "Kanda Kodža i Nebojša".

Drugog dana, 15. jula nastupaće hrvatska pop zvezda Gibonni (krajem juna stiže i u Kragujevac na Arsenal fest), "Bombaj štampa" na čelu sa popularnim glumcem Brankom Đurićem Đurom, alternativni elektro rok sastav "Artan Lili" (takođe uskoro i na Arsenal festu) koji slavi 10 godina karijere.

Takođe, to drugo veče će na Glavnu binu izaći i Ana Đurić Konstrakta, kraljica festivala, jer je prošle godine nakon Evrovizije, bila dominantna na domaćim (Beer fest, Exit, Arsenal fest, Blues & Rock fest - Aranđelovac), i regionalnim festivalima ("Sea Star" - Umag, Hrvatska, "Sea Dance" - Budva, Crna Gora).

Na bini Sky Cola OK Stage će svirati hrvatski hip hop bend "Elemental", srpski rege sastav "Del Arno band", kao i alternativci iz Novog Sada - "Obojeni program" (u maju će gostovati u Domu omladine Beograda).

Trećeg i poslednjeg dana, na stejdževima će pevati i svirati hrvatska pank folk atrakcija "Brkovi", "Sve barabe", bosanska grupa "Zoster", srpski hip hop muzičar Smoke Mardeljano, DLM - Deca loših muzičara, hrvatski pop bend "Detour" (krajem maja stižu u beogradski klub BitefArtCafe), kao i legendarni Darko Rundek i njegova "Ekipa".