15. jun 2023 12:43

Odlaže se početak Belgrade Beer Festa za sutra zbog lošeg vremena

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Cesare Andrea Ferrari

BEOGRAD - Početak jubilarnog 20. izdanja najvećeg regionalnog festivala muzike i piva, Belgrade Beer Fest-a, usled nepovoljnih vremenskih uslova, odložen je za jedan dan, najavili su iz organizacije festivala.

Najmasovnija i najpopularnija muzička manifestacija mnogih generacija će, iz bezbedonosnih razloga, umesto danas, početi sutra, saopštili su organizatori.

Sve festivalske zone, usled najavljenih obilnih padavina, danas će biti zatvorene, a odluka je doneta uz konsultaciju Republičkog hitrometeorološkog zavoda i drugih nadležnih institucija.

Program kojim je danas trebalo da počne Beer fest, biće prebačen na ponedeljak, 19. jun, bez ikakvih ili uz minimalne izmene u satnici i programu.

Ulaznice koje su kupljene za danas, važiće i u ponedeljak.

Posetiocima koji su kupili ulaznice za današnji dan, a koji neće biti u prilici da isprate nastupe svojih omiljenih izvođača u ponedeljak, biće refundiran novac, na zahtev.

Prema planu, kapije festivala otvoriće se sutra od 18 časova, a program na Main stage-u počinje u 20 časova.

Glavne zvezde Main stage-a sutra će biti Kralj Čačka, srpski Tom Waits i andergraund umetnik čije stvaralaštvo ne podilazi masama, a čiji nastup će zvanično otvoriti jubilarno izdanje Beer Fest-a.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih pop izvođača, Toni Cetinski, nastupa u 21.30 časova, a publici će prirediti odličnu svirku.

Ništa manje se ne očekuje ni od rok veterana, sastava Bombaj Štampa, jednog od najvećih ex-YU bendova, čiji kvalitet traje pune 4 decenije.

Njihov nastup planiran je za 23.15 časova, a Bend Brkovi, sa svojim prepoznatljivim "PunkFolkWellness" stilom zagrmeće 45 minuta nakon ponoći, da bi Zoster, popularni mostarski rok sastav, čiji je nastup zakazan za 2 sata, zatvorili program glavne bine, sada i zvanično prvog festivalskog dana.

Ulaz na festival biće slobodan svakog dana između 18 i 19 časova, nakon čega će se ulazak u festivalski prostor naplaćivati.