2. jul 2023 09:17

Pop muzičar Gibonni obeležio poslednje veče Arsenal Festa

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/IGOR STANIĆ

KRAGUJEVAC - Finalno veče ovogodišnjeg Arsenal Festa u Kragujevcu obeležio je koncert hrvatskog pop muzičara Gibonnija na Glavnoj bini festivala.

Koncert je započet sa Džibonijevim velikim hitom "Činim pravu stvar", da bi se ubrzao nadovezao na mnogima jednu od omiljenih numera "Dvije duše", pred krcatim prostorom Kneževog arsenala na Main Stage.

Intext service Video

Bez mnogo priče, hrvatski kantautor je dalje nizao hit numere "Ne odustajem" i "Nek' se dijete zove kao ja".

"Dobro veče, divni ljudi. Večeras smo kod vas na festivalu i to na Arsenal Festu, meni omiljenom u celom regionu. Odmah bih da vam kažem da nemamo mnogo vremena da pričamo, već ćemo uglavnom da pevamo, jer imamo obzira prema kolegama koji će doći na pozornicu iza nas. Samo da znate da vas puno volimo, a sad da pevamo", obratio se Džiboni oduševljenim fanovima.

Zatim je izveo hit "Mirakul", koji je postao obavezna muzička "lektira" svakog njegovog koncerta.

Ove noći Gibonni je pohvalio i pop zvezdu Zdravka Čolića, rečima "mnogo ga volim, obožavam, ali on nije ljudsko biće, ima glasne žice od inoksa, šta sve on ume".

Na repertoaru su se potom našli "Nisi više moja bol" i uvek besmrtna numera "Libar", da bi usledili ''Ko si, da si" i "Posoljeni zrak i razlivena tinta".

Intext service Video

Otkrio je Gibonni da je želeo u mladosti da bude pevač grupa "Bijelo dugme", "Atomsko sklonište" i posebno je maštao za bluz rok atrakciju "Smak", osnovanu upravo u Kragujevcu, čiji je osnivač Radomir Mihailović Točak, "najbolji gitarista ikada kod nas", kako je kazao hrvatski kantautor.

"Hvala vam svima u istom ovom gradu i festivalu što ste mi pružili domaćinstvo ovde pre sedam, osam godina. Hvala vam što imate ljubavi za nas i što ste tako dobri ljudi. Verujem da ćete ostati dobri. Vama na svemu hvala", oprostio se Gibonni od publike Arsenal Festa i u finalu zvaničnog dela koncerta otpevao višeslojnu hit pesmu "Zlatne godine".

Naravno, bis je bio neizbežan, pa je usledio ogroman hit "Oprosti" uz veliko "ispaljivanje" konfeta.

Intext service Video

Uz baladu "Ispod moga pramca (Tempera)" i reprizu izvođenja hita od početka večeri "Činim pravu stvar", nakon skoro dva sata (110 minuta), Gibonni je definitivno završio koncert.

Posle hrvatskog muzičara publika čeka i nastup oko ponoći austrijskog elektro džez muzičara Parova Stelara, na Glavnoj bini.