14. jul 2023 11:04

Serija koncerata “Garden Sessions” od 20. do 30. jula u Botaničkoj bašti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Serija koncerata “Garden Sessions” od 20. do 30. jula u Botaničkoj bašti

Foto: CEBEF/PROMO

BEOGRAD - Sedam koncerata u serijalu “Garden Sessions” biće održano od 20. do 30. jula na otvorenom u Botaničkoj bašti “Jevremovac”, treću godinu zaredom, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Publici je na raspolaganju žanrovski raznovrstan muzički repertoar namenjen za skoro sve ukuse, najavljuju organizatori, a za sada je jedino koncert sastava “Bajaga i instruktori” rasprodat.

Svi izvođači su pripremili poseban program koji se uklapa u ambijent ovog specifičnog prostora na otvorenom.

Koncert repera Marčela 20. jula biće, kako je on sam najavio, za nijansu više u džez-maniru, jer to je ono što je bend okupilo. Tog dana Marko Šelić Marčelo i bend slave drugarstvo i dugogodišnju saradnju, zajedno sa publikom, uz dva sata svirke i čitanje poezije između pesama.

Nakon Marčela, 21. jula će nastupiti alternativni bend “Kanda, Kodža i Nebojša”, a pop pevačica Tijana Bogićević će gostovati 22. jula.

Posle “Bajage i instruktora”, koji će nastupiti 23. jula, 24. jula scenu će preuzeti etno pop muzičarka Jelena Tomašević, a dan kasnije, 25. jula sviraće sastav “SMAK plus” sastavljen od dece originalnih članova ovog benda.

Za kraj ove serije “Garden Session”, koncert će održati francuska grupa “Nouvelle Vague”, poznata po specifičnim aranžmanima obrada svetskih hitova rok i pop žanra.