14. jul 2023 11:27

Festival "Nektar OK Fest" počinje na Tjentištu, učestvuju Konstrakta, Dr Nele Karajlić, Gibonni, Darko Rundek

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Gino Santa Maria, ilustracija

FOČA - Regionalni muzički festival "Nektar OK Fest" biće otvoren večeras i trajaće tri dana, do 16. jula na Tjentištu, u opštini Foča, gde će koncerte održti značajna imena iz sfere roka i alternative - Konstrakta, Dr Nele Karajlić, Gibonni, Bombaj štampa, Detour, Elemental, i mnogi drugi. 

U Nacionalnom parku Sutjeska, pored kanjona reke Tare, planina Maglić i Zelengora, kao i prašume Perućice, muzičari će nastupati na tri festivalske bine - Visa Main Stage, Sky Cola OK Stage i Sara OK Summer Stage, uz obavezan program nakon svirki - OK After party.

Prvog dana, 14. jula, na Glavnoj bini će pevati Dr Nele Karajlić sa pratećim bendom "Osiromašeni uranijum", inače već vidjen gost na ranijim izdanjima OK Festa (2019).

Isto veče na toj bini će nastupati Mile Kekin, Goran Bare i Majke.

Na ostalim binama će prvog dana svirati bendovi "The Beat Fleet - TBF" iz Splita, srpski alternativni sastavi "Repetitor" i "Kanda Kodža i Nebojša".

Drugog dana, 15. jula nastupaće hrvatska pop zvezda Gibonni, "Bombaj štampa" na čelu sa popularnim glumcem Brankom Đurićem Đurom, alternativni elektro rok sastav "Artan Lili" koji slavi 10 godina karijere.

Takodje, to drugo veče će na Glavnu binu izaći i Ana Đurić Konstrakta, kraljica festivala, jer je prošle godine nakon Evrovizije, bila dominantna na domaćim i regionalnim festivalima.

Na bini Sky Cola OK Stage će svirati hrvatski hip hop bend "Elemental", srpski rege sastav "Del Arno band", kao i alternativci iz Novog Sada - "Obojeni program".

Trećeg i poslednjeg dana, na stejdževima će pevati i svirati hrvatska pank folk atrakcija "Brkovi", "Sve barabe", bosanska grupa "Zoster", srpski hip hop muzičar Smoke Mardeljano, DLM - Deca loših muzičara, hrvatski pop bend "Detour", kao i legendarni Darko Rundek i njegova "Ekipa".

Na festivalu će svirati i svestrani umetnik Kralj Čačka, kao i alternativna rok grupa “Koikoi” na čelu sa glumcem Markom Grabežom.

Osim koncerata, publika će gledati i filmove zahvaljujući Sandri Rančić, prve dame – osnivača festivala “Dok’n’ ritam” – promocija dugometražnih muzičkih dokumentarnih filmova, koji su prikazani u ranijim izdanjima OK festa – “Rainey”, “Teški hor”, “Bure Bareta” i “Protest u zemlji karijesa”.