18. septembar 2023 11:30

Sastav "E-play" slavi 25 godina koncertom 2. novembra u Beogradu

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD - Alternativni sastav I plej (E-play) saopštio je danas da će proslaviti 25 godina postojanja koncertom 2. novembra u beogradskom klubu "Zapa baza".

I plej je podsetio da je od osnovanja 1998. godine snimio pet albuma, nedavno je izbacio singl "Nije da nije" i prethodno obradu pesme "Aut" Katarine II, kao i duet "Hotel Jugoslavija" sa Momčilom Bajagićem Bajagom, a sarađivali su i sa džez pijanistom Matijom Dedićem, Nemanjom Kojićem Kojotom iz sastava Ajzbern (Eyesburn) i drugima.

Basistkinja i pevačica Maja Cvetković pamti kao jedan od najlepših trenutaka u karijeri kada je gitarista Smaka Radomir Mihailović Točak izrazio želju da se slikaju na dodeli muzičkih nagrada GODUM.

"Taj snimak postoji i na internetu. Postojimo 25 godina, u karijeri smo dobijali razne nagrade i mnoga priznanja, ali taj trenutak nam je najdraži! Točak je izrazio želju da se slika sa I plejom. To je naša najveća nagrada do sada!", naglasila je Cvetković.

Bubnjar Goran Ljuboja Trut, koji sa I plejom svira od 2011. godine, ističe da

"zahvaljujući ljubavi prema muzici i kreativnoj energiji, nastaje jedan zanimljiv muzički izraz prepoznatljiv za ovaj bend".

"Muzika koju stvaramo je simbioza muzičkih pravaca koja nam dopusta da razmišljamo na različite načine. Posle 12 godina zajedničkog rada, osećam se muzički zrelijim i spreman sam za nove izazove", naveo je Ljuboja.

Autor "Ex YU rok enciklopedije" novinar Petar Janjatović nije uvrstio I plej u njeno drugo izdanje čekajući da se bend dokaže, stasa i opstane na beogradskoj alternativnoj sceni, smatrajući da će "biti od onih bendova koji vrti istu pesmu i da će im brzo posustati inspiracija".

"Te 2001. godine kada sam radio dopunjeno izdanje već su imali debi album i vrlo prepoznatljiv zvuk. Ipak, bio sam skeptik. Ali samo kratko. Suština je da sve ovo vreme prave odlične i pametne pesme. I ne pokazuju nameru da posustanu", ocenio je Janjatović.