11. novembar 2023 11:53

Kantuatorka Hristina objavila konceptualni album o usamljenosti

Izvor: TANJUG

Foto: PGP RTS

BEOGRAD - Beogradska pop kantautorke Hristine Vuković objavila je konceptualni debi album "Bedem", koji govori o usamljenosti i otuđenosti, za PGP RTS i Kroacija rekords (Croatia Records), saopštili su danas izdavači.

"Svaka pesma je kao jedno malo poglavlje, jedna mala perspektiva o tim raznoraznim bedemima koji nas okružuju i o svojevrsnim 'zidovima', koje gradimo oko sebe, a koji su glavni motiv za sam album", rekla je Vuković.

Album su prethodili singlovi i spotovi "Decembar“, "Kasnim“, „Sami zajedno“ i "Usamljeni ljudi“, a Vuković je istakla da je "Bedem" "priča o putovanju kroz sebe, u devet pesama".

"Nadam se da će biti prepoznato ono što sam želela da dočaram, poručim, ukažem i eventualno- ponudim nadu ili samospoznaju. Moje pesme su uglavnom izuzetno lične, kantautorski sam nastrojena i to znači da pesme proizlaze iz mojih autentičnih, ličnih stanja", rekla je Vuković.

Prema njenim rečima, "muzika može da bude i medij da se priča o nekim dubljim temama i stvarima", i zato se trudi da o tome govori.