30. decembar 2022 06:54

Beogradska filharmonija odvela publiku u svet valcera na novogodišnjem koncertu, specijalni gost Konstrakta

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Reputaciju jednog od najperspektivnijih umetničkih orkestara Evrope, Beogradska filharmonija potvrdila je na prvom od dva novogodišnja koncerta na Kolarcu.

Za kraj 2022. godine, Filharmonija je priredila nesvakidašnji valcer-parti, pod upravom dirigenta Morica Gnana.

Intext service Video

Novogodišnji koncerti dugo su očekivana vest za brojnu publiku koja nestrpljivo čeka datume najluđih filharmonijskih nastupa.

Fanovi su već navikli da ih orkestar iznenađuje u neočekivanim izdanjima, a za kraj ove godine filharmonija je spremila poseban izbor valcera.

"Je’n, dva tri, dva, dva tri" bio je ritam u kojem je uživala sinoć publika u Kolarcu.

Valcer je ples balskih dvorana koji je uveo bliskost među igračima i tako skandalizovao javnost, a vremenom je postao jedan od obeležja Beča.

Za razliku od Bečke filharmonije, Beogradska je sinoć predstavila nešto drugačiji izbor valcera, od simfonijskih, preko Bernštajnovih do filmske muzike.

Od kompozicija Hačaturijana i Sen-Sansa, preko Bernštajnovih kompozicija, publika je uživala u valcerima iz čuvenih filmova kao što su "La-la lend" i "Hari Poter".

Service Photo Gallery

Specijalni gost koncerta bila je pop zvezda Ana Đurić Konstrakta koja je improvizala sa velikim bubnjem u komičnoj komunikaciji sa dirigentom praćena orkestrom.

Publika je burno pozdravila Konstraktu prateći njene prepoznatljive pokrete rukom i stihovima "Umetnica mora biti zdrava".

Publika je ovacijama ispratila umetnike sa scene, a u razdraganoj atmosferi mogli su se čuti komentari "čarobno, čarobno".