15. novembar 2023 15:35

Trubačka manifestacija Guča naredne godine bića održana od 1. do 4. avgusta

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Branko Lukić

LUČANI - Trubačka manifestacija Guča održaće se od 01. do 04. avgusta, odluka je današnje sednice Upravnog odbora Kulturnog centra opštine Lučani.

Festival će početi predsaborskim danom 01. avgusta, da bi potom, od 02. do 04. avgusta, po 63. put Guča, u okviru Sabora, ugostila najbolje trubačke orkestre i stotine hiljada turista iz celog sveta.

Tokom četiri dana u avgustu ova varošica ponovo će biti epicentar trube, ritma i radosti, spajajući ljude iz svih krajeva sveta u jedinstvenoj proslavi muzičke tradicije, saopštio je Skymusic.

Direktor Kulturnog Centra Guča Zoran D. Pantelić je istakao da je "Guča sinonim za živopisnu atmosferu, virtuoznost trubačkih orkestara, i dobrodošlicu koja se pamti. Želimo da stvorimo nezaboravno iskustvo za sve posetioce, pa ćemo se potruditi da Dragačevski sabor trubača i sledeće godine ostane zapisan kao najveća fešta koja slavi trubu i domaće stvaralaštvo".

Ove godine je Guča festival trajao pet dana, od 09. do 13. avgusta, a više od pola miliona gostju iz zemlje i inostranstva svedočilo je najvećem trubačkom festvalu na svetu.