29. decembar 2023 19:11

Održan prvi dan džez maratona u Beogradu

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/guigaamartins, ilustracija

BEOGRAD - Nastupima džez umetnica Irene Blagojević i Beti Đorđević, večeras je završen prvi dan besplatnog muzičkog maratona ispred Galerije kuće Legata u Beogradu.

Program je realizovan u okviru manifestacije "Beogradska zima", a Grad Beograd i Dom omladine Beograda dva dana zaredom organizuju nastupe u centru prestonice u Knez Mihailovoj ulici.

Nastupi su počeli u podne i trajali nekoliko sati a tom prilikom istakli su se mladi talenti, ali i afirmisani muzičari sa domaće džez i bluz scene.

Beograđani i gosti glavnog grada bili u prilici da slušaju prednovogodišnji program uz džez i bluz melodije, standarde i evergin kompozicije, novu autorsku muziku.

Početak raznolikog sadržaja pod nazivom "Beogradske džez vibracije", obeležio je Nikola Šašković Trio, a zatim su nastupili Božo Vasović kvartet, mladi džez gitarista sa specijalnim programom, Lav Vozlić kvartet, mlada nada džez kontrabasa, Bojan Cvetković kvartet, mladi pijanista, kao i Viktor Tumbas trio - mladi džez vokal.

Pred kraj današnjeg programa na pozornici je pevala Irena Blagojević, istaknuta džez i soul kantautorka, i savremena kompozitorka koja iza sebe ima brojne nastupe i tri studijska albuma.

Prvi dan džez i bluz maratona zatvorila je Beti Đorđević, koju mnogi smatraju pravom domaćom džez divom, pevačicom koja je na domaću scenu prva unela emociju pravog džez-soul zvuka.

Sutra je na istom mestu na programu drugi deo maratona sa novim izvodjačima.