2. februar 2024 07:03

U Beogradu održan rok koncert posvećen Tini Tarner

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Koncert "Simply the best Simphony“ Zrenjaninske filharmonije kao rok simfonija posvećena američkoj kraljici rokenrola i muzičkoj ikoni Tini Tarner, održan je na velikoj sceni Mts Dvorane u Beogradu.

Tinu Tarner je sinoć glasom i pojavom u potpunosti dočarala poznata pevačica Julijana Vincan, istaknuta u sastavu "Playade", ranije rok grupi "The Bite", kao i deo priče "ABBA Real Tribute".

Solista je bio i Aleksandar Bojović, koji je izvodio numere van repertoara karijere Tine Tarner, odnosno rok i metal hitove bendova kao što su „Guns 'n' Roses“, „Deep Purple“, „AC/DC“, ali i neke duete koji su obeležili svetsku karijeru slavne rok dive.
Service Photo Gallery

"Kraljica roka“ ostavila je neizbrisiv trag u svetu i istoriji svetske muzike, zabave i kulture, bogatom višedecenijskom karijerom koju je obeležila prvo u duetu Ajk i Tina, sa svojim mužem, da bi se najviše proslavila kao solista.

Na repertoaru su sinoć bili i hitovi i iz perioda kada je nastupala sa Ajkom Tarnerom i nakon tog vremena.

Julijana Vincan je podsetila publiku na numere "The Acid Queen" ili "River Deep, Mountain High", na snažnu Tininu baladu "I Don't Wanna Lose You".

Intext service Video

Dirigent Mikica Jevtić i Zrenjaninska filharmonija osmislili su omaž rok pevačici i koncert premijerno izveli u avgustu 2023. na manifestaciji "Dani piva" u Zrenjaninu, da bi ponovili uspeh u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu protekle jeseni.

Mogla je da se čuje i filmska muzika iz hitova "Golden Eye" iz istoimenog filma (1995) sa junakom Džejmsom Bondom, agentom 007, kao i "We Don't Need Another Hero" (1989) za ostvarenje "Pobesneli Maks 3" (Mad Max 3) iz tog serijala, gde je Tina Tarner zapravo imala i jedinu ulogu ikada na filmu.