3. februar 2024 07:57

Preminula majka Brusa Springstina u 99. godini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Preminula majka Brusa Springstina u 99. godini

Foto: AP Photo, File/Jason DeCrow

NJUJORK - Adel Zerili SpringstIn, dugogodišnja sekretarica, muza i koncertna plesna parnerka svog sina Brusa Springstina umrla je u 99. godini, objavio je američki muzičar na Instagramu.

On je podelio njihov video na kojem njih dvoje plešu uz sving standard Glena Milera „In the Mood“ sa natpisom „Adel Springstin - 4. maj 1925 - 31. januar 2024."

Uzrok i drugi detalji nisu navedeni, ali Springstin je 2021. rekao da se njegova majka već deceniju bori sa Alchajmerovom bolešću i da više ne može da govori ni da stoji.

Majka troje dece i poslednja od tri sestre Amerikanke italijanskog porekla, bila je kamen temeljac himne Brusa Springstina „Američka zemlja“.

Radostni, živahni šarm Adele Springstin učinio ju je da postane magnet obožavatelja.

''Video dokazi Adel kako izlazi na scenu sa Brusom datiraju iz 1992. godine“, navodi časopis Rolling Stone.

I njen uticaj je bio dubok, prenosi Asošiejted pres.

Ona je „držala našu porodicu na okupu“ kroz godine teškoća, rekao je muzičar u govoru na ostrvu Elis 2010. godine, deleći binu sa svojom majkom i tetkama.

"U izvesnom smislu sam se zaljubio u svoju mamu. Njen život je imao neverovatnu doslednost, rad, rad, rad svaki dan, i tome sam se veoma divio", rekao je on za magazin "Uncut" 2002. godine, hvaleći njeno "plemenito" žongliranje poslom i kućom.

Godine 2012. plesala je i pevala prateće vokale za "Twist and Shout" na stadionu MetLife u Nju Džersiju.

Član E Street Banda Stiven Van Zandt je u četvrtak na Tviteru napisao da je Adel Springstin „matrijarh naše porodice i neumoljivi izvor inspirativne pozitivne energije. Jedinstven. Ona će uvek biti tu za nas. Ples u publici.”

„Hvala ti mama. Mnogo te volim“, napisao je Springstin u oproštajnoj poruci.