10. april 2024 18:58

Rakovic: Beogradsko proleće treba da donese radost

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Umetnička direktorka Beogradskog proleća Maja Rakovic istakla je danas, na druženju izvođača pred početak festivala u MTS dvorani, da ta manifestacija "treba da donese radost" i izrazila uverenje da će tako i da bude.

Rakovic je naglasila da je presrećna što su se na festivalu, koji počinje večeras, "srele sve generacije".

"Imaćemo najlepše pesme, a slavićemo i pobednike i one koji to nisu. Beogradsko proleće je ove godine divno, moderno, u svim bojama", poručila je Rakovic.

Intext service Video

Jedna od učesnica festivala, Goca Tržan opisala je za Tanjug pesmu "Pelin", s kojom će nastupiti, kao "brzu i komercijalnu".

"Došla sam na Beogradsko proleće jer mi je super što je to pravi pop i beogradska tradicija. Festivala u Srbiji nema dovoljno, a nekada su bili važni za predstavljanje novih zvezda i pesama. Divno je što su obnovili Beogradsko proleće", kaže Tržan.

Intext service Video

Vođa grupe Regina Aleksandar Aco Čović rekao je da će se taj bend predstaviti baladom "Nije me strah", koja je i predviđena za neki festival.

Service Photo Gallery

"Mi, inače, nismo bend koji je često na festivalima. Poslednji put smo bili 2009. na Eurosongu. Kad je, međutim, dobra pesma i ovakav povod, onda to ima smisla", konstatovao je Čović.

Intext service Video

Jelena Tomašević će, izvodeći numeru "Veruj mi da verujem", nastaviti tradiciju učešća na festivalima, a za Tanjug objašnjava da je naslov pesme višeznačan.

"Aleksandra Milutinović je pisala muziku i tekst. Tema je ljubavni odnos. Pesma je uvod u novi album koji će da izađe odmah posle Beogradskog proleća", rekla je Tomašević.

Intext service Video

Pop pevačica smatra da je ovo "sjajan festival koji Beograd zaslužuje da ima".

"Mnogo divnih pevača i kompozitora ga je podržalo učešćem. Iz godine u godinu Beogradsko proleće sve više raste. Spisak učesnika mi se ove godine baš sviđa. Napravili su lep miks nas koji smo dugo na sceni i onih koji tek počinju", zaključila je Tomašević.

Intext service Video

Ovo je treća godina od obnavljanja festivala koji je na istom mestu, u tadašnjem Domu sindikata, prvi put održan pre 63 godine.

Ove godine će se na pozornici pojaviti 19 izvođača, među kojima Jelena Tomašević, Goca Tržan, Ekstra Nena, Vana i Tamara Živković.

Stručni žiri će proglasiti najbolju kompoziciju, tekst, aranžman i interpretaciju, dok će publika odlučiti ko će osvojiti prvu, drugu, a ko treću nagradu festivala.