26. jun 2024 15:13

Svetska zvezda klasične muzike, tenor Jonas Kaufman 1. oktobra otvara Bemus

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD  - Nemačko - austrijski tenor operski pevač Jonas Kaufman nastupiće prvi put u Beogradu na otvaranju Beogradskih muzičkih svečanosti Bemusa 1.oktobra, najavili su danas organizatori na sastanku sa medijima u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu.

Nastupom Kaufmana, uz dirigenta Johena Ridera i Vojvođanski simfonijski orkestar, u Plavoj dvorani Sava centra biće obeležen početak festivala koji promoviše klasičnu muziku.

"Bemus je osnovan sa namerom da se promoviše klasična muzika i da se utemelji kulturni pravac koji su tadašnja država i grad Beograd hteli da plasiraju dovodeći najveće umetnike i ansamble i ulažući ogromna sredstva jer je od samog početka bio zamišljen kao najvažniji kulturni događaj u Beogradu", rekao je umetnički direktor festivala Bojan Suđić.

Suđić je istakao da je realizacija festivala bila izazovna zbog "daleko manjeg budžeta" nego što je bio omogućen ranijih godina.

"Podvig je kako Bemus već godinama zadržava pažnju publike i šire javnosti dovodeći veoma značajne i prepoznatljive svetske umetnike, a ostaje na nivou koji može da dopusti budžet", rekao je Suđić u svom govoru.

Prodaja ulaznica za nastup svetskog tenora počinje u petak, 28. juna.

Tokom septembra biće objavljeno i više informacija o ovogodišnjem muzičkom programu koji će trajati do 31. oktobra.

Predstavljeno je i vizuelno rešenje ovogodišnjeg BEMUS-a.