27. jun 2024 12:10

Počele probe za predstavu "Junaci doba klrize" u Ateljeu 212

Izvor: TANJUG

podeli vest

Počele probe za predstavu "Junaci doba klrize" u Ateljeu 212

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

BEOGRAD - Atelje 212 je danas saopštio da su u tom pozorištu počele probe za novu predstavu "Junaci doba krize" američkog autora Vila Arberija, u prevodu Ivane Đurić Paunović i režiji Andree Pjević.

Glumci su Isidora Minić, Ivan Mihailović, Luka Grbić, Alisa Radaković i Luna Pilić, dramaturškinja je Ana Vujadinović, scenografkinja Milena Grošin i kostimografkinja Mina Purešić, saopštio je Atelje 212.

Kako je navedeno, koreografi su Jakša Filipovac i Tamara Pjević, a muziku komponuje LP duo, kog čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović

"Prvi u regionu, Atelje 212 predstavlja novu američku zvezdu, dramskog pisca i scenaristu Arberija. Drama 'Junaci doba krize' objavljena je 2019. godine i odmah ušla u finale Pulicerove nagrade za dramu, osvojila Obi nagradu i nagradu Njujorške kritike", navedeno je u saopštenju.

Iz Ateljea 212 je nevadeno da se u Arberijevoj drami preispituje da li su moguća prijateljstva između ljudi na različitim ideološkim pozicijama.

"Četvoro kolega sa studija proslavlja dolazak svoje bivše profesorke i mentorke na čelo koledža koji su završili. Okupljanje mladih konzervativaca prerasta u sukob politika, verovanja i uverenja koja oblikuju njihove živote nakon završetka školovanja", piše u saopštenju.