1. jul 2024 15:56

Pozorište na Terazijama raspisuje audiciju za ulogu Lili za mjuzikl "Balkan ekspres"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pozorište na Terazijama raspisuje audiciju za ulogu Lili za mjuzikl "Balkan ekspres"

Foto: Pozorište na Terazijama

BEOGRAD - Pozorište na Terazijama raspisuje audiciju za ulogu Lili za domaći mjuzikl Darijana Mihajlovića “Balkan ekspres” koji će biti izveden premijerno u 75. jubilarnoj sezoni, saopštili su danas iz tog pozorišta.

Kako je navedeno, ovim mjuziklom, napisanom po čuvenom filmu reditelja Branka Baletića iz 1983. godine pozorište nastavlja da ostvaruje jedan od ciljeva repertoarske politike, negujući inscenacije domaćih naslova u formi mjuzikla.

"Balkan ekspres je genijalni Gordan Mihić stvorio zajedno sa fascinantnom Zoranom Simijanovićem. Nas čeka veliko zadovoljstvo da publici prenesemo likove Popaja, Pika, Lili i ostalih, kao i da ponovo čujemo melodije koje će ostati upamćene za sva vremena. Nadamo se da ćemo vratiti bar mali deo divne prošlosti na putovanju koje nam sledi", rekao je Darijan Mihajlović najavljujući premijeru.

Prijavljivanje za audiciju biće održano od 3. do 5. jula od 11 do 15 časova, dok će audicija biti održana od 5. do 8. septembra u pozorištu na Terazijama.

Tekst Gordana Mihića dramatuški će uobličiti Milena Depolo, muziku Zorana Simijanovića će aranžirati, uz kompozijciju novih numera, Aleksandar Sedlar.

U autorskom timu su i koreograf Igor Barberić, scenograf Aleksandar Denić i kostimografkinja Lana Cvijanović, navedeno je u saopštenju pozorišta.