5. jun 2023 09:31

Branislav Zeremski za Tanjug: Predstava "Obraćanje naciji" je sarkastična priča o stvarnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Branislav Zeremski za Tanjug: Predstava "Obraćanje naciji" je sarkastična priča o stvarnosti

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Branislav Zeremski koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Obraćanje naciji" Ateljea 212.

Zeremski je rekao da ekipa predstave iznenađena jako dobrim prijemom publike, a glavni razlog je tekst Italijana Askanija Čelestinija.

"To je skup monologa, koje on sam izvodi kao neku vrstu stend ap komedije, ali nije klasičan sten ap. To je vrlo ironična, pa čak i veoma sarkastična priča o našoj stvarnosti i svetu", ocenio je glumac.

Prema njegovim rečima, mnogi su pomislili da je domaći komad u pitanju "jer je toliko vezano za nas, i pogotovo za neke događaje koji su se nažalost poklopili".

U predstavi "koja je velika ironija i satira", Zeremski igra mafijaša sa kolegom Aleksandrom Srećkovićem, a predstava je "monološko kazivanje", odnosno čine je "male mini monodrame".

Zeremski je dodao da je reditelj Bojan Đorđev bio "veoma benevolentan, širok, daje glumcu veliki prostor da kreira".

"Imali smo veliku njegovu podršku, i s jedne strane je bilo lako. S druge je odgovornost na nama i na kraju je ispalo jako dobro. Publika je prepoznala tekst i mi smo poslužili tekstu", rekao je Zeremski.

 

Prema njegovim rečima, Čelestini priča o "ozbiljnim stvarima na jednostavan, prijemčiv način", a predstava je neklasična dramska struktura i ima čak oblik kabarea i cirkusa.

Upitan kako vidi budućnost pozorišta u vreme tehnoloških revolucija, Zeremski je rekao da će preživeti bez obzira što neki predviđaju da će hologram zameniti glumce.

"Ipak živa reč je živa reč, živ gest je živ gest. Kontakt živi i možda će (pozorište) biti više zastupljeno, da čovek pobegne od ovih igrački koje okupiraju život i vreme nam oduzimaju", ocenio je Zeremski.