29. novembar 2022 09:53

Glumica Mina Obradović o predstavi "Bilo bi šteta da biljke krepaju": Prija mi Hartefaktova atmosfera

Izvor: TANJUG

podeli vest

Glumica Mina Obradović o predstavi "Bilo bi šteta da biljke krepaju": Prija mi Hartefaktova atmosfera

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Mina Obradović koja je govorila o predstavi "Bilo bi šteta da biljke krepaju" produkcije Hartefakt.

Obradović je stakla da se predstava izvodi u originalnom ambijentu stana u ulici Despota Stefana 7 u Beogradu što doprinosi intimnosti koju su hteli da prikažu kroz predstavu.

"Reditelj Ivor Martinić, koji je dramaturg, se divno snašao. Proces je pitko tekao zato što je imao osećaj za sve naše nesigurnosti i strahove. Postepeno je išao ka tome. Kroz improvizaciju smo dolazili do rešenja", rekla je glumica.

"Bilo bi šteta da biljke krepaju" je ljubavna drama o paru koji odlučuje da prekine vezu, intimna priča koja kroz niz jednostavnih dijaloga pokreće mnoštvo egzistencijalnih pitanja. 

Obradović je rekla da igra glumicu, a pošto je reč o ljubavnom paru, u kreiranju likova su kretali od sebe, prisećali se nekih dramatičnih situacija i ličnih sećanja.

Publici je uzbudljivo što se predstava igra u stanu, a u početku glumci nisu ni odvojeni od njih pošto ih ugošćavaju "kao kod nas u kući".

Obradović je istakla da je Hartefakt produkcija prigrlila Marka Vasiljevića, Nedima Nezirovića i nju kao mlade glumce i pružila im i priliku što je jako važno. 

"Osećam se tamo kao svoj na svome i prija mi atmosfera. Svi ti ljudi su baš za pozorište i rade to iz pravih pobuda", naglasial je Obradović.