16. novembar 2023 09:39

Jasmina Trumbetaš Petrović: Publika je odlično prihvatila operu "Manon Lesko"

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je operska pevačica Jasmina Trumbetaš Petrović koja je govorila o svojim nedavnim i ulogama u novoj sezoni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Trumbetaš Petrović je podsetila da je Opera Narodnog pozorišta sa predstavom "Manon Lesko" Đakoma Pučinija u junu gostovala u Rumuniji, gde je bila privilegija da uz mađarsku operu, budu jedini gost iz inostranstva na festivalu u Bukureštu.

"Imali smo zaista veliki uspeh i ovacije. O tome svedoče i snimci. Lepo su nas primili i ispoštvali, vratili smo se u Beograd sa predivnim utiscima, i povodom da se saradnja nastavi", istakla je umetnica.

Intext service Video

Trumbetaš Petrović je rekla da se raduje novoj sezoni u Narodnom pozorištu, u okviru koje uz "Manon Lesko", igra u operi "Turandot", koja se igra u matičnoj kući i Madlenijanumu.

"Spremaju se novi naslovi i premijere. Nadam se uspešnoj sezoni, a pored operske scene i koncertima", rekla je Trumbetaš Petrović.

Prema njenim rečima, u planu su i neka gostovanja, jer zato uvek postoji opcija, kao što je pre nekoliko godina kao Tatjana igrala sa rumunskim umetnicima u "Onjeginu".

Service Photo Gallery

Trumbetaš Petrović je istakla operu "Turandot", navevši da je to "jedna od vrhunskih uloga i jedan sopran, koji iza sebe ima niz uloga, bez Turnadot kao da ne postoji".

"Zakružila sam opus velikih uloga, vrhunskih rola, bez kojih sopran kao da ne postoji, kao što su Toska, Turandot, Madam Baterflaj i Manon Lekso, koja je jedna od veoma zahtevnih i najtežih uloga", rekla je Trumbetaš Petrović.

Za "Manon Lesko", Trumbetaš Petrović je rekla da je srećna što je uspela u karijeri na sceni Narodnog pozorišta i šire da se nađe u toj ulozi.

"Mogu reći da je publika odlično prihvatila i da su kritike bile na visini", zaključilaje umentica.