22. februar 2024 10:08

Glumica Jana Bjelica: Film "Jorgovani" je satira

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jana Bjelica koja je govorila o svojoj ulozi u filmu "Jorgovani", čija je premijera na predstojećem FEST-u.

Bjelica je  rekla da u filmu reditelja Siniše Cvetića igra mladu glumicu Maju, koja ulazi naglo u svet velikih zvezda i imena, i vrlo je interesantna osoba.

Intext service Video

"Pokušala sam da spojim neke dileme koje ima mladi čovek bez obzira kojim poslom počinje da se bavi. Mislim da svi imamo iste dileme i problem je samo malo drugačije zapakovan, ali je uvek isti", naglasial je glumica.

Bjelica je rekla da su "Jorgovani" satira, i da je u filmu dragoceno postojanje "ozbiljne kritike situacije u kojoj se nalazimo".

Service Photo GalleryPrema njenim rečima, film na vrlo duhovit način predstavlja "neke suštinske probleme za koje je krajnje vreme da se zapitamo". 
"Meni u našoj kinematografiji nedostaje stava i opomene. Ovo je film koji opominje, koji vas tera da se zapitate, da barem malo razmislimo", rekla je glumica.

Bjelica je ocenila da će gledaoce privući "vrlo vesela i simpatična glumačka ekipa, dobra i pozitivna energija, hrabrost da se određene stvari kažu i humor".

U filmu je centralni događaj producentska žurka, a Bjelica priznaje da je glumcima bilo zanimljivo da se prisećaju ličnih iskustava iz takvih situacija, koja su nastojali da prenesu u film.

Bjelica je napomenula da joj je bila čast da deli kadrove sa kolegama kao što su Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Mima Karadžić i brojni drugi.