2. septembar 2024 08:33

U Stanarima u Republci Srpskoj danas svečano otvaranje Doma zdravlja "Srbija"

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

STANARI - U Stanarima u Republici Srpskoj danas će svečano biti otvoren novoizgrađeni Dom zdravlja "Srbija", a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najavljeno je i prisustvo predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović, ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara i ministra Republike Srpske Alena Šeranića, kao i lokalnog rukovodstva, direktora Doma zdravlja Slavena Jerinića.

Radovi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Stanarima su počeli pre dve godine, na mestu gde se nekad nalazila stara ambulanta koja je srušena.

Service Photo Gallery

Objekat Doma zdravlja je površine oko 1.750 metara kvadratnih, ima prizemlje i dva sprata, obuhvata porodičnu hitnu, biohemijsku labaratoriju, stomatologiju, a u narednom periodu u planu je širenje u smislu službi - pedijatrija, ginekologija, radiologija.

U Domu zdravlja je zaposleno 59-oro ljudi, koji pružaju zdravstvene usluge za oko 5.400 pacijenata.

Izgradnju doma zdravlja je finansirala Vlada Republike Srbije, a projekat je koštao oko 3,7 miliona konvertibilnih maraka.

Dom zdravlja se nalazi u centru opštine neposredno uz regionalni put Doboj -Prnjavor.

Intext service Video

Kamen temeljac položen je 15. jula 2022. godine u prisustvu tadašnjeg predsednika Republike Srpske Željke Cvijanović, ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića i konzula Srbije u Banjaluci Vesne Marinković.

Stanari su nekada bili u sastavu opštine Doboj, ali su pre 10 godina dobili sastav opštine.