3. septembar 2024 13:31

Policija potvrdila: Priveden muškarac koji je pretio oružjem u KBC Rebro u Zagrebu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Policija potvrdila: Priveden muškarac koji je pretio oružjem u KBC Rebro u Zagrebu

Foto: Shutterstock.com/Jure Divich, ilustracija

ZAGREB - Policija je privela muškarca koji je ranije danas ušetao u KBC Rebro u Zagrebu sa pištoljem, a zagrebački portal Index prenosi da policija kaže da je u pitanju "startni pištolj".

Kriminalističko istraživanje ovog događaja je u toku.

Policija je odvela muškarca, a pacijenti se vraćaju u zgradu bolnice. Portal je objavio seriju fotografiju na kojima se vidi kako policija odvodi muškarca koji je pretio u bolnici,

Zagrebački nedeljnik Nacional navodi da su od izvora u bolnici doznali da se radi o pacijentu koji se od ranije leči na Rebru. Nije prvi put došao tamo, ali nije bio zadovoljan lečenjem. Danas je situacija, dodaje izvor, dramatično eskalirala.

Muškarac koji je upao u KBC Rebro obučen u majicu HOS-a imao je  startni pištolj

Muškarac koji je danas upao u zgradu psihijatrije zagrebačkog KBC Rebro na sebi je imao majicu HOS-a i kod sebe nije imao pravi pištolj, piše hrvatski portal 24sata.

Na majici HOS su, inače, siboli ustaške šahovnice sa prvim belim poljem i ustaškim pozdravom "za dom spremni".

On je, navodi portal, kod sebe imao startni ili signalni pištolj, koji ne spada u oružje niti u pirotehnička sredstva i prodaju se bez dozvola. 

Muškarca je privela interventna policija, a portal piše da je reč o rastrojenoj osobi, zbog koje su se pacijenti i lekari zaključali u sobe, a neki su iz straha iskakali i kroz prozore.