8. septembar 2024 18:58

Požar u Nacionalnom parku Drina se širi i približava kućama

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/chuangz, ilustracija

SREBRENICA  - Požar koji već šest dana gori u Nacionalnom parku ''Drina'' kod Srebrenice u Republici Srpskoj približio se kućama u selu Luka, a vatrogasci pokušavaju da spreče da vatra zahvati najbliži zaselak.

Tokom dana na gašenju požara učestvovali su helikopteri Helikopterskog saveza Republike Srpske i OS BiH, a najavljen je dolazak i helikoptera iz Srbije, prenosi RTRS.

Kako je saopšteno iz opštine Srebrenica, uprkos tome što su Helikopterski savez i Civilna zaštita RS reagovali na vreme prvog dana požara, pojedini predeli su nepristupačni za helikoptere, pa se požar tokom noći ponovo raširio.

Zamenik komandira Vatrogasne jedinice Srebrenica Mujo Hasanović rekao je da je u gašenju požara uključen maksimalni broj vatrogasaca.

Kusturić: Helikopter Srbije gasi požar na području Srebrenice

Helikopter "super puma" Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije trenutno gasi požar na području Srebrenice, rekao je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je za agenciju Srna rekao da ovaj helikopter nosi vedro od četiri tone.

"Trenutno je na lokaciji i gasi požar na području Srebrenice", dodao je Kusturić.

Šumski požar u Nacionalnom parku "Drina" kod sela Luka u opštini Srebrenica, uprkos današnjem dejstvovanju helikoptera Oružanih snaga BiH, i dalje se širi nepristupačnim terenom iznad Perućačkog jezera na Drini, ali se danas proširio i prema kućama u Luci, rekao je Srni načelnik opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Adem Mehmedović.