22. jun 2023 11:09

Hodžić: Sačuvaćemo Adu Bojanu, ali prvom redu kućica nema spasa

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Gott.Y.95, ilustracija

PODGORICA - Ada Bojana će biti sačuvana, ali prvom redu kućica ugroženih erozijom nema spasa i moraju biti uklonjene, izjavio je u emisiji Link na Radiju CG v.d. direktor "Ulcinjske rivijere" Ćamil Hodžić.

"Nema im spasa. Ali, imamo vremena da sačuvamo Adu Bojanu. Vreme nam nije saveznik, a da je došla voda do poda - došla je. Ipak, možemo preduzeti korake da Adu sačuvamo", rekao je Hodžić.

Istakao je Opština Ulcinj, Vlada Crne Gore, resorno ministarstvo i HTP "Ulcinjska rivijera" zajednički moraju raditi kako bi sačuvali Adu Bojanu od erozivnih procesa.

"Imamo brojne pesimiste, ali na jedan drugačiji način moramo rešiti ovaj problem. Vlada je preduzela korake, a došli su i eksperti iz Italije. More je jako nepredvidivo i nikad ne znamo šta od njega da očekujemo", naveo je.

Govoreći o letnjoj sezoni, Hodžić kaže da trenutni broj gostiju ohrabruje i da ljudi dolaze isključivo zbog prirode i plaže.

"Broj rezervacija je jako dobar. Cene nisu značajno porasle, tako da su ukusna hrana, lepa priroda i čisti smeštajni kapaciteti prava pozivnica da se dođe kod nas", poručio je Hodžić i dodaje da tradicionalno najviše gostiju kod njih dolazi iz Srbije, oko 24 odsto.