22. avgust 2023 14:51

Milorad Dodik prisustvovao dodeli klјučeva 23 stana za izbegle i raselјene u Istočnom Novom Sarajevu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - U Istočnom Novom Sarajevu danas su klјučeve stanova dobile 23 porodice iz kategorije raselјenih lica i povratnika sa područja ove opštine, a svečanom uručenju klјučeva prisustvovali su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Želјka Cvijanović.

Dodik je rekao da su današnjom dodelom klјučeva u Istočnom Novom Sarajevu izbegli lјudi, koji su godinama čekali krov nad glavom, konačno rešili pitanje smeštaja, prenela je RTRS.

Naveo je da se naredne godine kreće sa novim programom od 600 stanova, dodajući da se naknadno pojavlјuju lјudi i da se program mora širiti.

Dodik je svima poželeo sreću i zahvalio onima koji su učestvovali u gradnji, navodeći da danas ništa nije lako napraviti, ali da Srpska pokazuje da to ume da uradi i sa eventualno malim zakašnjenjem.

Višeporodični objekat izgrađen je u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smeštaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rešenja, a ukupna vrednost radova iznosi 1,8 miliona KM (oko 920.000 evra) sa opremanjem. Objekat je namenjen za trajno stambeno zbrinjavanje raselјenih lica i povratnika, a izgrađen je u okviru projekta "Ceb dva".