28. oktobar 2023 15:14

Nekoliko hiljada građana Mostara izašlo na ulice u znak podrške Palestincima

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

MOSTAR - Nekoliko hiljada građana Mostara okupilo se danas na trgu Musala u znak podrške Palestincima, koji su prethodnih dana pretrpeli ogromne žrtve tokom izraelskih napada, prenela je Anadolija.

Prethodno je gradonačelnik Mostara Mario Kordić zabranio svako okupljanje u znak podrške ijednoj od zaraćenih strana.

Zbog toga se iz organizacije skupa povukla Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini, koja je trebalo da bude koorganizator.

"Ovaj glas nije toliko jak. Mi možemo toliko da pružimo narodu Palestine. Neke makar dve marke. Sve što možemo pomoći – tu smo. Vrlo je važno da svaki građanin naše države bilo koje veroispovesti stane uz nevini narod Palestine. Tamo ginu nedužna stvorenja. Jutros su započeli kopneni napadi. Napada se iz vazduha i sa kopna. Dolaze samo tužne vesti. Da možemo biti s njima, bili bismo sigurni. Ono što možemo učiniti – tu smo", izjavio je učesnik skupa Nermin Merzić.

On je dodao da je ogorčen zbog činjenice da je gradska vlast zabranila javna okupljanja na kojim bi se pružala podrška Palestincima ili Izraelu i napomenuo da je Izrael ranije imao podršku iz Mostara.

"Nažalost, svesni smo ko čini našu gradsku vlast i šta zastupaju. Zastava Izraela na Kosači bila im je okej. Čim se prvi put kazalo da se stane i pomogne narodu Palestine, oni su rekli 'stop'. Kao, ne podržavaju ni Izrael. Ni jedne, ni druge", dodao je on.