24. april 2024 11:34

Položeni venci na spomenik 12 beba u Banjaluci, povodom Dana grada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Položeni venci na spomenik 12 beba u Banjaluci, povodom Dana grada

Foto: TANJUG/SRNA/ DANIJELA DANOJLIĆ

BANJALUKA  - Kod spomenika 12 beba u Banjaluci su danas položeni povodom Dana grada, koji se obeležava u znak sećanja na 22. april 1945. godine, kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Polaganju su prisustvovali predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, kao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Prethodno su na Spomen-obeležju žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju "Sveti Pantelija" takođe položeni venci.

Vence su položili predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, delegacija grada Banjaluka, te predstavnici gradske Boračke organizacije i Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

U okviru proslave Dana grada predviđeno je centralno polaganje venaca na Spomen-obeležje poginulim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.

Svečana akademija biće održana u sportskoj dvorani "Borik" u 19 časova. Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka" dobiće ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i posthumno general Momir Talić.

Pre akademije, gradonačelnik Draško Stanivuković će u 18 časova, zajedno sa Vučevićem, Dačićem i gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem posetiti novoizgrađenu školu "Kosovo i Metohija" u naselju Ada.