22. jul 2024 16:21

Hrvatska: Šest osoba stradalo u pucnjavi u Domu za stare u Daruvaru, ubica penzionisani vojni policajac

Izvor: TANJUG

Foto: Prtscrn/Nova TV

ZAGREB - Glavni državni tužilac Ivan Turudić potvrdio je danas medijima u Daruvaru da je šesta osoba preminula od posledica ranjavanja u današnjem krvavom piru u Domu za stare.

Direktor policije Nikola Milina je potvrdio da je osumnjičeni za masakr bio od ranije poznat policiji. Policija je, rekao je Milina, prema osumnjičenom do sada postupala tri puta zbog narušavanja jvnog reda i mira i porodičnog nasilja.

Poznanik ubice je za Dnevnik hrvatske Nove tv., rekao da ubicu poznaje iz domovinskog rata i da je i tada bio agresivan, te da je pio i da ima PTSP (posttraumatski stresni poremećaj).

Direktorka Opšte županijske bolnice Pakrac izjavila je za portal 24sata da je u njihovu bolnicu primljeno sedam pacijenata, od kojih je pet sa teškim telesnim povredama.

Intext service Video

Ubica u Domu za stare Krešimir Pahoki je penzionisani vojni policajac

Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara (51),penzionisani vojni policajac iz Donjeg Daruvara, sumnjiči se da je danas ubio pet osoba u Domu za stare u Daruvaru. 

Fotografiju osumnjičenog objavili su hrvatski mediji, uz napomenu da ga je 1996. godine, nekada predsednik Hrvatske Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. 

Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobegao je, ali ga je policija uhapsila  u blizini jednog kafića, piše hrvatski portal Index i navodi da je ubio majku, štićenike i zaposlene u Domu.

Navode da je ubica od ranije bio poznat policiji. Kako su za lokalni MojPortal rekli njegovi poznanici, on je pre mesec dana bacio poznanika na stepenice na kojima su se nalazile boce.

Zaposlena u Domu za stare: Sakrilii smo se pod krevet, šef je pobegao kroz prozor; Među ubijenima i majka ubice

Zaposlena u Domu za stare u Daruvaru, u kome je ranije danas ubijeno pet osoba, a više njih ranjeno, ispričala je da su se spasili tako što su se sakrili ispod kreveta, a šef je, kaže, pobegao kroz prozor.

Šesta žrtva pomahnitalog ubice preminula je u bolnici od posledica ranjavanja.

Među ubijenima je i majka ubice. 

"Mi smo bežali. Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobegao kroz prozor, vlasnica je samo vikala bežite, deco. Pobegli smo u knjižaru. Samo želim da odem svojoj deci kući. Nisam videla nikog ko je stradao", ispričala je potresena radnica Doma, preneo je portal dnevnik hrvatske Nove tv..