13. avgust 2024 09:08

Šulović: Požarna linija kod Bileće duga 20 kilometara

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Alexandros Michailidis

BANJALUKA - Požarna linija u Bileći, na području od sela Granica do Krstača, duga je 20 kilometara, a vetar otežava gašenje, rekao je komandir Vatrogasne brigade Bileća Milan Šulović.

Šulović je u izjavi za RTRS je rekao da situacija nije dobra, jer se požar, koji je juče stavljen pod kontrolu, noćas ponovo aktivirao.

On je naveo da se vatra proširila do sela Podgorje i da gori suva trava i rastinje. Šulović je istakao da je reč o nepristupačnom terenu i da požar gase vatrogasci i 34 pripadnika Oružanih snaga BiH sa dva vozila.

Šulović je rekao da bi angažman helikoptera doprinio smirivanju situacije na požarištu.

Požar u rejonu Nacionalnog parka "Sutjeska" preti da ugrozi putnu komunikaciju Foča-Gacko

Požar u rejonu Nacionalnog parka "Sutjeska" preti da ugrozi putnu komunikaciju Foča-Gacko.

Na ovom području vatru su gasili helikopteri Helikopterskog servisa i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i jedan helikopter Oružanih snaga BiH.

Predstavnici Republičke uprave Civilne zaštite obići će danas požarišta u Nacionalnom parku "Sutjeska" i Hercegovini, prenosi RTRS.

Savet ministara BiH usvojio je sinoć na hitnoj sednici odluku da se zatraži međunarodna pomoć za gašenje požara, na osnovu koje će biti omogućeno angažovanje helikoptera iz Srbije u gašenju ovog požara, potvrdio je zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Staša Košarac.