1. septembar 2024 19:39

Dva nova požara izbila kod Splita, jedan blizu raketne baze

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/FOTO HINA/ Mario Strmotić

SPLIT - Dva nova požara izbila su danas na području Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj, a jedan od njih je blizu raketne baze.

Vatrogasni operativni centar u Splitu primio je oko 16.00 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru u zaseoku Taraši u mestu Korušce, a požar je zahvatio travu, nisko rastinje i borovu šumu, preneo je Index.

Service Photo Gallery

U gašenju učestvuju vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Zagora, Klisa, Muća, Solina i Dugopolja, kao i kanader.

Novi požar izbio je kod izvora Žrnovnice, severoistočno od raketne baze, a u gašenju požara učestvuju vatrogasci i kanaderi.

Nakon šest dana lokalizovan požar kod Splita

Požar koji je u ponedeljak 26. avgusta izbio na području mesta Žrnovnica, Markovača i Sitno Gornje kod Splita lokalizovan je u subotu popodne, nakon šest dana gašenja.

"Nakon šest napornih dana gašenja požara koji je harao našim operativnim područjem, situacija je konačno povoljna za vatrogasce. Na terenu i dalje dežuraju DVD Žrnovnica i Javna vatrogasna jedinica Grada Splita", saopštilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo "Žrnovnica" na Fejsbuku.

Do velikog požara došlo je nakon udara groma na više lokacija na splitskom području, a vatra se u jednom trenutku približila raketnoj bazi Žrnovnica.