11. avgust 2023 15:20

Gradonačelnik Gradačca Dervišagić: Strašna tragedija se dogodila u našem gradu, svi smo potreseni

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

GRADAČAC - Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić rekao je da se u ovom gradu dogodila strašna tragedija kada je jutros Nermin Sulejmanović usmrtio suprugu i dva muškarca i dodao da su svi potreseni i šokirani.

"Dogodila se strašna tragedija u našem malom gradu koji je prepoznatljiv kao miran grad, vrednih i čestitih ljudi. Ovo je nešto nezabeleženo, strašna tragedija. Mi smo svi potreseni. Od jutros je u Gradačcu bilo vanredno stanje i svi smo šokirani", rekao je Dervišagić za Tanjug.

On je rekao da je iz za sada nepoznatih razloga muškarac ubio nevenčanu suprugu i sve to uživo prenosio na društevnim mrežama, a nakon toga krenuo u obračun sa još nekim osobama.

"Nažalost imamo više poginulih i više ranjenih sugrađana. Jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu locirale ubicu i sve je završeno njegovim samoubistvom", rekao je on.

Dervišagić je dodao da sada ostaje da se analizira da li je bilo propusta u sistemu.

"Moramo da vidimo kakvi su odnosi među ljudima i da se vidi kakve se poruke šalju na društevnim mrežama - zašto se sve ovo dešava, koje su to sad pogrešne vrednosti u našem društvu isplivale na površinu i koliko su duboko zašle u sve sfere života", rekao je on.

Gradonačelnik je izrazio saučešće porodicama nastradalih.

"Još jednom javno želim da izrazim saučešće porodicama stradalih, a sugrađanima da poručim da smo prošli kroz jedno traumatično i teško razdoblje, ali verujem da ćemo svi naći snage da se vratimo normalnom životu, a da ovo što se desilo iskoristimo, da otklonimo sve anomalije koje su zahvatile jedno veliko područje, danas u Gradačcu, sutra ko zna gde", naglasio je gradonačelnik.

Nermin Sulejmanović je jutros iz pištolja u Gradačcu najpre usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina, saopšteno je ranije iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Sulejmanović je, navodi se, ranio jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Iz Uprave policije Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je Sulejmanović nakon identifikacije i opsežne potrage izvršio samoubistvo.