13. septembar 2023 11:27

Direktor crnogorske policije o tunelu ispod Višeg suda: Niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/M. Ivanović, ilustracija

PODGORICA - Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić izjavio je danas da istraga o upadu u sudski depo ide u dobrom smeru, ali da za razliku od predsednika Višeg suda Borisa Savića misli da niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije.

“Za razliku od predsednika Višeg suda, koji je saopštio da gotovo nijedan dokaz iz depoa ne nedostaje, mislim da niko nije uložio toliki trud i napor zbog rekreacije, iako bih volio da je on u pravu, a da ja grešim. Plašim se da će istina biti drugačija”, kazao je Terzić u izjavi za podgoričke Vijesti.

Istakao je da policija čini sve na rasvetljavanju tog događaja.

"Aktivnosti koje policija preduzima na rasvetljavanju obijanja depoa Višeg suda idu dobrom dinamikom u smislu pronalaska, fiksiranja i izuzimanja materijalnih dokaza koji će nas, iskreno se nadam, u veoma kratkom vremenskom periodu dovesti ne samo do izvođača, već i do naručilaca radova. Ovaj slučaj pokazuje da ljudi s one strane zakona ne miruju. Međutim, neka budu sigurni da ne mirujemo ni mi i da ćemo ih uskoro izvesti pred lice pravde”, optimističan je Terzić.

Osvrnuo se i na činjenicu da službenici Uprave policije i dalje obezbeđuju zgrade sudova i tužilaštava, iako je zakonom drugačije propisano.

“Iako je odavno trebalo da bude formirana druga služba koja bi se bavila poslovima zaštite objekata sudova i tužilaštava, službenici Uprave policije i dalje čuvaju te objekte, uprkos svim poteškoćama i problemima u radu. To naravno činimo u cilju efikasnije zaštite, izlazeći im u susrtet”, kazao je Terzić.